Reďkovka

Chutná reďkovka ponúka niekoľko dôvodov, prečo ju zaradiť do jedálnička:

1. Prevencia proti vírusovým ochoreniam

Obsahuje veľké množstvo vitamínu C a má prečisťujúci účinok. Aj preto pôsobí proti baktériam a vírusom.

2. Eliminuje toxíny

Pravidelná konzumácia reďkovky prečisťuje naše telo a zbavuje ho toxínov. Už stáročia je najmä vo východnej medicíne využívaná táto zelenina práve na dosiahnutie rovnováhy v tele a celkové prečistenie.

3. Pomôže proti zápche

Reďkovka podporuje peristaltiku čriev a v prípade nadúvanie alebo kŕčov v bruchu má zase upokojujúci účinok.

4. Je skvelý doplnok diéty

Vďaka nízkej kalorickej hodnote a vysokému obsahu vlákniny, vitamínov a minerálov je skvelou súčasťou ozdraveného jedálnička s cieľom zhodiť pár kilogramov.

5. Aj s chrípkou má svoje skúsenosti

Konzumácia reďkovky podľa niektorých odborníkov dokáže pri chrípke a bolestiach hrdla pomôcť. Vďaka jemne pálivému efektu, ale tiež obsahu vitamínov pri konzumácii pôsobí táto zelenina v hrdle protizápalovo.

6. Ochladzuje

Zaujímavé je, že reďkovka tiež prirodzene ochladzuje telo a je využiteľná najmä v horúcich mesiacoch na zníženie celkovej teploty tela a zníženie nadmerného potenia.

Reďkovku nemusíme jesť iba v jej klasickej podobe. Jej semená možno nechať aj naklíčiť, stačí jeden deň a malé klíčky môžeme podávať, ak ich necháme rásť týždeň, získame výhonky plné vitamínov a minerálov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *