Chutná reďkovka ponúka niekoľko dôvodov, prečo ju zaradiť do jedálnička:
1. Prevencia proti vírusovým ochoreniam
Obsahuje veľké množstvo vitamínu C a má prečisťujúci účinok. Aj preto pôsobí proti baktériam a vírusom.
2. Eliminuje toxíny
Pravidelná konzumácia reďkovky prečisťuje naše telo a zbavuje ho toxínov. Už stáročia je najmä vo východnej medicíne využívaná táto zelenina práve na dosiahnutie rovnováhy v tele a celkové prečistenie.
3. Pomôže proti zápche
Reďkovka podporuje peristaltiku čriev a v prípade nadúvanie alebo kŕčov v bruchu má zase upokojujúci účinok.
4. Je skvelý doplnok diéty
Vďaka nízkej kalorickej hodnote a vysokému obsahu vlákniny, vitamínov a minerálov je skvelou súčasťou ozdraveného jedálnička s cieľom zhodiť pár kilogramov.
5. Aj s chrípkou má svoje skúsenosti
Konzumácia reďkovky podľa niektorých odborníkov dokáže pri chrípke a bolestiach hrdla pomôcť. Vďaka jemne pálivému efektu, ale tiež obsahu vitamínov pri konzumácii pôsobí táto zelenina v hrdle protizápalovo.
6. Ochladzuje
Zaujímavé je, že reďkovka tiež prirodzene ochladzuje telo a je využiteľná najmä v horúcich mesiacoch na zníženie celkovej teploty tela a zníženie nadmerného potenia.
Reďkovku nemusíme jesť iba v jej klasickej podobe. Jej semená možno nechať aj naklíčiť, stačí jeden deň a malé klíčky môžeme podávať, ak ich necháme rásť týždeň, získame výhonky plné vitamínov a minerálov.