Vegánsky quiche

Ingrediencie:

160 g špaldová celozrnná múka

40 ml olej rastlinný

50 ml voda 

bazalka

štipka soli

160 g údené tofu

2-3 strúčky cesnak

citrónová šťava

voda alebo rastlinné mlieko (mandľové, ryžové, atď.) podľa toho akú hustotu krému chceme mať

1 pl lahôdkové droždie

oregano

soľ

čerstvá červená paprika alebo červená cibuľa na ozdobu

Postup

Múku nasypeme do nádoby, pridáme soľ, bazalku a olej. Hnietime prstami a pomaly pridávame vodu ,vypracujeme polotvrdé cesto.

Do okrúhlej formy dáme papier na pečenie trošku naolejujeme .Hmotu roztlačíme do celej formy aj na boky aby bolo vyššie. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov pečieme 10 minút.

Medzitým pripravíme plnku.

Tofu rozmixujeme s vodou podľa potreby, citrónovou šťavou, lahôdkovým droždím, cesnakom, oregánom, soľou, koreninami na hladkú hmotu.

Na opečený korpus vylejeme krém ozdobíme cibuľou, paprikou a pečieme ďalších 10 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *