Ingrediencie:
160 g špaldová celozrnná múka
40 ml olej rastlinný
50 ml voda
bazalka
štipka soli
160 g údené tofu
2-3 strúčky cesnak
citrónová šťava
voda alebo rastlinné mlieko (mandľové, ryžové, atď.) podľa toho akú hustotu krému chceme mať
1 pl lahôdkové droždie
oregano
soľ
čerstvá červená paprika alebo červená cibuľa na ozdobu
Postup
Múku nasypeme do nádoby, pridáme soľ, bazalku a olej. Hnietime prstami a pomaly pridávame vodu ,vypracujeme polotvrdé cesto.
Do okrúhlej formy dáme papier na pečenie trošku naolejujeme .Hmotu roztlačíme do celej formy aj na boky aby bolo vyššie. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov pečieme 10 minút.
Medzitým pripravíme plnku.
Tofu rozmixujeme s vodou podľa potreby, citrónovou šťavou, lahôdkovým droždím, cesnakom, oregánom, soľou, koreninami na hladkú hmotu.
Na opečený korpus vylejeme krém ozdobíme cibuľou, paprikou a pečieme ďalších 10 minút.