Hokkaido polievka s kokosovým mliekom

4 porcie/45 minút

Ingrediencie:

800 g Hokaido

150 g Cibuľa

400 g zemiaky

25 g čerstvý nakrájaný zázvor

100 ml olej slnečnicový 

300 ml kokosové mlieko

20 g tekvicové semienka opražené na sucho

2-3 strúčky cesnak

1 ks citrón

Koreniny:

koriander, rímsky kmín, morská soľ

Postup

  1. Hokaido tekvicu umyjeme, rozkrájame, vyberieme semienka a nakrájame na kocky. Očistíme aj zemiaky a nakrájame.
  2. Očistenú cibuľu nakrájame a na oleji orestujeme do zlata.
  3. Pridáme koriander mletý, rímsky kmín, nakrájaný zázvor, kurkumu, premiešame a zalejeme vodou 300 ml.
  4. Potom do hrnca vložíme hokaido a zemiaky a zalejeme vodou aby bolo všetko zakryté. Pridáme soľ a varíme do mäkka.
  5. Keď je všetko uvarené tekvicu rozmixujeme pridáme kokosové mlieko, necháme prevrieť, odstavíme a dochutíme podľa potreby na zjemnenie chuti citrónom.
  6. Podávame na tanieri a ozdobíme nasucho opraženými tekvicovými semienkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *