4 porcie/45 minút
Ingrediencie:
800 g Hokaido
150 g Cibuľa
400 g zemiaky
25 g čerstvý nakrájaný zázvor
100 ml olej slnečnicový
300 ml kokosové mlieko
20 g tekvicové semienka opražené na sucho
2-3 strúčky cesnak
1 ks citrón
Koreniny:
koriander, rímsky kmín, morská soľ
Postup
- Hokaido tekvicu umyjeme, rozkrájame, vyberieme semienka a nakrájame na kocky. Očistíme aj zemiaky a nakrájame.
- Očistenú cibuľu nakrájame a na oleji orestujeme do zlata.
- Pridáme koriander mletý, rímsky kmín, nakrájaný zázvor, kurkumu, premiešame a zalejeme vodou 300 ml.
- Potom do hrnca vložíme hokaido a zemiaky a zalejeme vodou aby bolo všetko zakryté. Pridáme soľ a varíme do mäkka.
- Keď je všetko uvarené tekvicu rozmixujeme pridáme kokosové mlieko, necháme prevrieť, odstavíme a dochutíme podľa potreby na zjemnenie chuti citrónom.
- Podávame na tanieri a ozdobíme nasucho opraženými tekvicovými semienkami.